Tuesday, June 12, 2012

Otsustamine

Me koguaeg otsustame selle maja renoveerimise asjus ringi. Kas alustada vundamendist või ikkagi katusest- see on küsimus :) Muidugi hea on tegeleda otsustamisega, kui remondi jaoks on antud hetkel raha 200 euri. Pane katust või vaheta palke, aga mitte midagi selle eest ei saa :) Samas katus on auklik ja vajab lappimist. Mees arvab, et paneme bituumenplaadid peale sellele katusele ja saame 20 aastat katuse remonti edasi lükata. *Samas on katuse konstruktsioon jama, peaks sarikaid lisama ja katuse raskust vähendama, kuna sel põhjusel savisein ju jooksis maja alt minema. Mina arvan, et võtab uue laenu ja teeb need katuse ja palgivahetamistööd ära, siis on asi vask ja maja korras. Muidugi tähendab see tarbimislaenu võtmist, ega meil ju kuskilt seda pappi muidu võtta pole. Aga siis saaks ju maja uuesti ära hinnata ja eluaseme laenu suurendada selle võrra. Maksaks tarbimislaenu tagasi ja oleks madala protsendiga see laen. Vaja oleks seda raha ju ainult miski 6000-7000 euri. Tegemist pole ju suurte summadega. Muidugi kui laenu juba võtta siis tahaks ikkagi laastukatust. Sarika ja palgimaterjali saaks me sõbralt tasuta, peaksime ainult ise selle metsast üles otsima ja kohale vedama, see on suur asi. Tundub lihtne, onju :))) Tegelikult on nagunii ilge jama selle metsast materjali vedamisega, vaja on transporti jne.  

Ja vahele loeme aga käsiraamatut, kuidas peaks tegema. Jõle hea raamat, vaatad ka teisi maamaju hoopis asjatundlikuma pilguga. Uus lemmiksõna sellest raamatust on - surnuks remonditud maja. See on see maja, kuhu on pandud uued aknad, uus laudis ning maja ei tundugi enam vana, vaid on surnuks remonditud. 
 
* Mees parandas mind, et ta ei taha mitte katuse panekut edasi lükata, vaid säilitada seda maja sellisena nagu see on, et ei läheks enam hullemaks see olukord.

No comments:

Post a Comment